O smeni predsednice Skupštine na narednoj sednici

BEOGRAD, 9. novembra 2009. (Beta) - Inicijativa Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Srpske napredne stranke za razrešenje predsednice Skupštine Srbije biće na dnevnom redu prve naredne sednice, izjavila je da u ponedeljak Slavica Đukić Dejanović.

Poslanici opozicionih DŠ, NS i SNS podneli su predlog za razrešenje predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović jer je, kako navode, povredila Ustav i Poslovnik o radu parlamenta između ostalog zato što je propustila da u vreme redovnog zasedanja parlamentu predloži zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine koji su podneli poslanici DŠ i NS 23. aprila 2009. godine.

"Zakon je stavljen na dnevni red, ali ga parlamentarna većina nije uvrstila kao tačku dnevnog reda", rekla je Đukić-Dejanović novinarima u Skupštini Srbije i dodala da će se parlamenmt izjasniti o inicijativi grupe od 51 poslanika DŠ, NS i SNS za njeno razrešenje.

Ona je rekla da opozicija ima pravo da pokrene takvu inicijativu, ali da će se "videti kakav će biti njen ishod". Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija ocenila je inicijativu dela opozicije za razrešenje predsednice parlamenta kao "odsustvo stvarnih tema" i navela da opozicija nekako ne ume da artikuliše nijednu političku temu, niti bilo kakav politički kurs.

Šef LDP-a, Čedomir Jovanović rekao je da ta stranka nije učestvovala ni u izboru Slavice Đukić Dejanović, pa neće ni u njenoj smeni.

Pogledajte još