Duel sa Norvežanima je meč godine

BEORAD, 9. novembra 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković izjavio je da je predstojeći meč sa Norveškom najvažniji ove godine, jer bi eventualnom pobedom ekipa sačuvala šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

"Mislim da su svi igrači svesni da nam je utakmica sa Norveškom najvažnija u 2009. godini, jer nas pobeda ostavlja u dobroj poziciji za nastavak kvalifikacija. Ukoliko želimo da prođemo dalje, moramo da savladamo sve naše rivale u preostala četiri meča. Kvalitet ovih mladića nikada nije bio sporan, samo je pitanje kako će prići utakmici", rekao je Dujković novinarima u Beogradu.

Mlada reprezentacija otputovala je za Novi Sad, gde će u nedelju igrati kvalifikacioni meč sa Norveškom, a tri dana kasnije u prijateljskom duelu u Kopenhagenu odmeriće snage sa Danskom.

Dujković je rekao da se nada da će ekipa u utakmici sa Norveškom imati veliku podršku sa tribina. Posle četiri odigrane utakmice u kvalifikacionoj Grupi šest, Srbija zauzima treće mesto sa šest bodova, četiri manje od vodeće Slovačke.

"Očekujem isti broj gledalaca na prethodnim utakmicama. Nadamo se da će tribine biti što više ispunjene, jer je dobra atmosfera dodatni motiv za svakog mladog igrača", kazao je on.

Posle četiri odigrane utakmice u kvalifikacionoj Grupi šest, Srbija zauzima treće mesto sa šest bodova, četiri manje od vodeće Slovačke.

Pogledajte još