SEĆATE LI SE TERENSA TRENTA DARBIJA: Pogledajte kako danas izgleda i saznajte zašto je promenio ime

Krajem 80-ih i početkom 90-ih, u vreme kad je pravio ršum na top-listama, američkom pevaču Terensu Trentu Darbiju predskazana je blistava i duga karijera. Bilo je mnogo razloga za takav stav: pevao je kao Sem Kuk, plesao kao Džejms Braun, pisao tekstove i komponovao muziku kao duet Lenon i Makartni. Njegov album “Introducing the Hardline According to Terence Trent D Arby” proglašavan je za najbolji posle Bitlsovog “Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band”. E taj muzičar s dugom kosom, često formiranom u dredove, još je aktivan na muzičkoj sceni, mada ni približno popularan kao pre 20-25 godina.

Rođen je kao Terens Trent Hauard 1962. na Menhetnu. Pored majke Frensis, pevačice u gospela, veoma rano je zavoleo muziku. U mladosti se bavio boksom, a posle godine studiranja na Univeritetu centralne Floride, prijavljuje se u američki vojsku u kojoj je bio deo Treće oklopne divizije stacionirane u Frankfurtu. U Nemačkoj je započeo muzičku karijeru. Tokom 1986. odlazi u London, gde je naredne godine u julu objavio već spomenuti ekstrakomercijalni album Introducing the Hardline According to Terence Trent D Arby” prodat u više od 16 miliona kopija.

Hitovi kao što su “Sign Your Name”, “Wishing Well” i “Dance Little Sister” emitovali su se non-stop na MTV kanalu koji je u to vreme pravio medijsko-muzičku revoluciju. Posle tog gromovitog uspeha Terebns je pokušao nekoliko puta da se vrati na muzičku scenu. I(mao je ugovr sa velikom izdavačkom klućom koja nije želela da objavi njegov naredni album pod obrazloženjem da nije dovoljno kvalitetan.

(old_image)

Početkom 2000-ih otkupio je prava od izdavačke kuće i sa svojim menadžementom objavio album i promenio ime. Sad nastupa kao Sananda Majtreja. U poslednjih desetak godina objavio je pet albuma od kojih nijedan nije uspeo da se izbori za popularnost. Danas, sa 53 godine i dalje pokušava da reinkarnira nekadašnju slavu. Malo je, kako bi rekli današnji klinci propo, ali to nije ništa neobično jer više nema 25 nego 53 godine.

Prisetimo se njegovih velikih hitova.

Pogledajte još