Završena Nedelja mode

Nakon sedam modnih dana, Belgrade Fashion Week svečano je zatvoren revijom kreatorke Suzane Perić koju nam je predstavila ambasada Nemačke, kao deo programa manifestacije „Dani Nemačke”. 

Revija je održana baš na dan proslave 20 godina od pada Berlinskog zida, a želja je bila da se revijom atraktivnih modela dodatno uveliča proslava ovog velikog datuma u novijoj nemačkoj istoriji. Tim povodom reviji je prisustvovao i otvorio je poželevši svima dobrodošlicu nemački ambasador Volfram Mas sa suprugom.

Kolekcija jesen/zima 2009/10 koju čine tri linije - Be free, In style, Be Berlin oduševila je Milku Forcan i njenu ćerku, kojima se baš svidela crna kolekcija mini haljina sa štrasom i cirkonima. 

Na samom kraju revije na pistu je izašla atraktivna pevačica Ana Stanić u crnom šorcu i kožnom korsetu i svojim hitovima oduševila sve prisutne. Iz publike su aplaudirali Aleksandra Perović, Biljana Ristić, Duška Jovanić, Zvonko Marković....

Pored Suzane, reviju "Kod grada" su održali finalisti konkursa Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za paviljon Republike Srbije na svetskoj izložbi EXPO 2010. u Šangaju. 

Prikazani su radovi koji su ušli u užu selekciju, tačnije šest radova dizajnera Dejane Momčilović, zajednički rad Dejana Despotovića i Tamare Radivojević-Bošković, odnosno Sonje Krstić i Snežane Pešić-Rajić, Lidije Kljaković, Milice Stojiljković i Medine Honić, nakon revije dodeljene su tri nagrade i proglašeno pobedničko rešenje. 

Čast da njena uniforma bude praktično prvi susret sa našom zemljom kao i prvu nagradu od 200.000 dinara dobila je Dejana Momčilović jer je stručni žiri njeno rešenje proglasio za pobedničko. Drugo mesto i sumu od 150.000 dinara osvojili su zajedničkim trudom Tamara Radivojević-Bošković i Dejana Despotović, a treće mesto i 100.000 dinara osvojila je Medina Honić.

 
Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još