Za utorak, 10. novembar 2009. godine

BEOGRAD, 10. novembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas pišu o novom gripu i nabavci vakcine, o štrajku advokata i o obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv fašizma.

ALO - "Mišković pelcuje Srbiju", list piše da je posao sa vakcinama dobila "Jugohemija", firma vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića. "Brena usvojila Filipinca", o odluci pevačice narodne muzike da usvajanjem proširi porodicu.

BLIC - "Vakcina samo u domovima zdravlja - od 10. decembra", o dolasku prvog kontingenta vakcina protiv gripa tipa H1N1. O trci za izbor predsednika u Partizanu "Đurić traži protivkandidata Savi Miloševiću". O štrajku advokata " Policija obustavila hapšenja zbog štrajka advokata".

VEČERNJE NOVOSTI - O otvaranju ponuda za nabavku vakcina protiv novog gripa "Vakcina u četiri etape". Intervju slovačkog ministra inostranih poslova Miroslava Lajčaka "Evropa vam je sve bliža". O novom zakonu o Skupštini "Tri mandata za penziju".

GLAS JAVNOSTI - "Srbija u karantinu", zbog velike brzine širenja novog gripa list piše da će u Srbiji danas i zvanično biti proglašena epidemija. "Ako ne možemo mi, boriće se narod sam", lider NS Velimir Ilić tvrdi da je veoma važno da dođe do ujedinjenja opozicije.

DANAS - "Fijat opet odložio preuzimanje zastave" o pomeranju datuma potpisivanja aneksa ugovora sa italijanskom firmom. "Solidarno protiv fašizma", o obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv fašizma. O merama protiv novog gripa "Preti epidemija, raspust do ponedeljka". Razgovor sa funkcionerom SPS u Vojvodini Dušanom Bajatovićem "Uspeli smo da Novi Sad ne bude glavni grad". O štrajku upozorenja branilaca "Štrajk advokata 1. februara".

KURIR - "Sloboda", list piše o odluci suda da omogući bivšem uredniku Glasa javnosti Slavoljubu Kačareviću da se brani sa slobode. "Kritično u januaru", Kurir navodi da će novi talas gripa uslediti posle Nove godine.

POLITIKA - "Kućni karantin za obolele porodice" o novom gripu. O štrajku advokata " Advokati od juče u štrajku, suđenja se odlažu". O predlogu zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine "Zakon o nadležnostima menjan do poslednjeg časa".

PREŠ - "Vakcina stiže 7. decembra", raspust produžen do 16. novembra zbog straha od širenja novog gripa. "Vojvodina ide putem Crne Gore", tvrdi u intervjuu lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

PRIVREDNI PREGLED - "Fijat još ne preuzima Zastavu", list piše da Aneks ugovora o formiranju kompanije Fijat Srbija danas ipak neće biti potpisan. "Srbijagas nabavio opremu za Banatski dvor", ugovorena nabavka kompresora i montaža linije za proizvodnju gasa za završetak prve faze podzemnog skladišta.

Pogledajte još