OD JESENI DO PROLEĆA: Evo kolika nas temperatura čeka posle jutarnje magle

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području povremeno i jak, južni i jugoistočni, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura kretaće se od dva do osam stepeni Celzijusa, na jugu Banata oko 12 stepeni, a najviša od 14 do 18 stepeni.

U Beogradu će biti malo i umereno oblačno i suvo vreme, duvaće umeren povremeno i jak, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko osam stepeni, a najviša oko 16.

Narednih sedam dana će u Srbiji ujutru, a po kotlinama i pre podne, biti mestimično maglovito, a tokom dana pretežno sunčano.

Do kraja nedelje u košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak vetar, a na jugu Banata povremeno olujni jugoistočni. U Timočkoj Krajini biće oblačno i tmurno.

Od ponedeljka, u košavskom području oslabiće jugoistočni vetar, a u nižim predelima ponegde će se magla i niska oblačnost zadržati veći deo dana.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 29. oktobar 2015. godinu:

Povolјna biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Oprez savetuje osobama sa srčanim i psihičkim problemima. Kod meteoropata su mogući glavobolјa i promenlјivo raspoloženje.

Izvor: b92.net

Pogledajte još