Radna grupa utvrdila kriterijume za izbor u Skupštinu kluba

BEOGRAD, 9. novembra 2009. (Beta) - Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan saopštio je da je Radna grupa tog kluba utvrdila osnovne kriterijume za izbor članova skupštine "crno-belih".

Prema tim kriterijumima, u Skupštini kluba trebalo bi da budu zastupljeni igrači, treneri, zaposleni, sportski radnici, "ugledne i uspešne ličnosti iz različitih oblasti delovanje" i navijači.

Partizan je saopštio i da bi, s obzirom na zadatke koji stoje pred klubom, u Skupštinu trebalo izabrati "veći broj uspešnih privrednika i stručnih lica iz oblasti privrednog i ekonomskog poslovanja, kao i uglednih javnih ličnosti, koje mogu da unaprede ukupnu organizaciju".

Novi članovi skupštine trebalo bi, kako se navodi u saopštenju, i da poznaju organizaciju i način rada fudbalskog kluba i da poseduju iskustvo i ugled u sportskim organizacijama.

U saopštenju se ističe da je jedan kriterijum koji se podrazumeva taj da "svi članovi Skupštine moraju da budu navijači kluba".

Takođe, neophodno je da su svi "članovi Skupštine budu opredeljeni za život i boravak u Srbiji kako bi u svakoj prilici bili na raspolaganju klubu".

Navodi se i da će se prilikom izbora članova voditi računa o o eventualnom sukobu interesa sa funkcijama i poslovima koji su nespojivi sa članstvom u Skupštini, kao što su članstva u organima drugih klubova ili poslovi sa agentima igrača.

Članovi radne grupe su potpredsednik kluba Mile Jovičić, članovi Upravnog odbora Ratomir Babić i Slavko Drljača, generalni sekretar FK Partizan Darko Grubor i generalni sekretar Sportskog društva Partizan Milan Obućina.

U saopštenju kluba navodi se da Upravni odbor u pripremama za izbore "posebno ima u vidu postojeću situaciju u srpskom sportu i fudbalu, kao i strateške zadatke koji su pred klubom".

Kada, po završetku izbora, bude poznat sastav Skupštine, radna grupa će predložiti Upravnom odboru kriterijume za izbor predsednika kluba.

Izbori u Partizanu biće održani 21. decembra.

Pogledajte još