Farmaceuti: Zloupotreba sindikata

BEOGRAD, 10. novembar 2009. (FoNet) - Sindikat lekara i farmaceuta Srbije saopštio je danas da nije izdao nikakvo saopštenje u vezi s vakcinom protiv gripa tipa A H1N1, kao i da je podneta krivična prijava protiv lica koja su u ponedeljak, saopštenjem "navodne sindikalne organizacije lekara" povodom vakcinacije, zloupotrebila ime i obeležja tog Sindikata.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije smatra da pitanja vezana za vakcinaciju, proglašenje epidemije i slično, ne spadaju u sindikalna pitanja i u vezi s tim neće se oglašavati, navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsednik Sindikata, Dragan Cvetić.

Savez sindikata lekara i farmaceuta oglasio se u ponedeljak tražeći od Ministarstva zdravlja da se u svim sredstvima javnog informisanja objave moguća neželjena dejstva vakcine protiv novog gripa A H1N1, koja treba da stigne na tržište Srbije, kako bi pacijenti sami odlučili da li žele ili ne da je prime.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije u današnjem saopštenju ističe da "ne postoji sindikat registrovan pod imenom Savez sindikata lekara i farmaceuta Srbije, pa prema tome ne može kao takav ni da se oglašava".

Kako se navodi u saopštenju, pokušaj registracije organizacije pod tim nazivom je odbijen rešenjem Ministarstva za rad i socijaalna pitanja, zbog "podnošenja zahteva od strane neovlašćenih lica i zloupotreba naziva, znaka i pečata legalnog Sindikata lekara i farmaceuta Srbije".

Pogledajte još