Dunga zahteva da fudbaleri Rome dođu u reprezentaciju

BEOGRAD, 10. novembra 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga ponovio je da igrači Rome Huan i Doni moraju, bez izgovora, da dođu na pripreme nacionalnog tima za prijateljske utakmice sa Engleskom i Omanom.

Defanzivac Huan i golman Doni su zbog povreda propustili prošlu utakmicu u italijanskom prvenstvu protiv Intera, a čelnici Rome ne žele da puste svoje igrače u reprezentaciju dok se potpuno ne oporave.

Međutim, Dunga je rekao da Roma mora da poštuje protokol Svetske fudbalske federacije (FIFA).

"Zahtev nije čudan. Igramo dve prijateljske utakmice u terminima koje je FIFA ranije odredila i svi moraju to da poštuju", rekao je Dunga za italijanski list Korijere dela Sera.

"Verujemo da su oni povređeni, ali želimo, kao i u drugim situacijama, da ih pregledaju lekari reprezentacije, nakon čega ćemo ih poslati kući. To je rutinska procedura, pozavali smo Robinja, iako i on određenih problema", dodao je on.

Direktor Rome Đan Paolo Montali u nedelju je rekao da je klub obavestio Fudbalski savez Brazila da će Huan i Doni ostati u Rimu kako bi nastavili lečenje.

Petostruki šampion sveta Brazil će protiv Engleske igrati u subotu u Dohi, a tri dana kasnije igraće protiv Omana u Muskatu.

Pogledajte još