ORIGINALNA TRILOGIJA ZVEZDANIH RATOVA: Gde su sada ključni glumci čuvene franšize

Za pedesetak dana će se sedmi deo Zvezdanih ratova naći u bioskopima širom sveta. Sila se budi je film u kojem će se pojaviti trio: Han Solo, Luk i Leja, ali šta je sa ostatkom glumačke ekipe?

Lando Kalrisian - Bili de Vilijams: Pojavljivao se u komediji "Robot Chicken" i tumačio ulogu advokata Harvija denta u Betmenu.

Boba Fet - Džeremi Bulok: Glumio je u Casualty and Doctors, kao i u filmu Revenge of the Sith.

Dart Vejder (glas) - Džejms Erl Džons: Pozajmljivao je glas i u Kralju lavova Mufasi. Takođe je svoju karijeru jurio i na televiziji, i glumio na Brodveju.

Dart Vejder (telo) - Dejvid Praus: Bodibilder Praus je bio potpora glasu Darta Vejdera. Svoju slavu je stekao zahvaljujući ovoj ulozi, ali i pisanjem knjiga o Zvezdanim ratovima.

Princeza Leja - Keri Fišer: Pojavljivala se u malim ulogama, poput one u seriji Catastrophe. Takođe, piše polu-autobiografiju o zavisnosti i mentalnom zdravlju.

Džaba Hat - Leri Vord: Vord je stručnjak za jezike koji je u potpunosti uspeo da se uživi u lik Džabe Hata. Umro je 2007. godine, kada je imao 63.

Joda - Frenk Oz: Započeo je svoju karijeru kao lutkar, a nastavio pozajmljujući glas Jodi u filmu Empire strikes back. Takođe pozajmljuje glas u Ulici sezam.

R2-D2 - Keni Bejker: Imao je kratku karijeru stend ap komičara 90-ih, glumio u Amadeusu, a 1999. godine se vratio kako bi ponovo pozajmljivao glas neodoljivom robotu.

C-3PO - Entoni Denijels: On je preslatkom zlatnom robotu pozajmljivao glas u svih šest filmova, a glumac je tumačio ovu ulogu i u kostimu.

Obi-Van Kenobi - Alek Ginis: Nominovan za Oskara kao Lukov duhovni vođa, Obi-Van Kenobi, Ginis je već bio veoma cenjen glumac u vreme kada je prihvatio ovu ulogu. Prestao je da se bavi glumom 90-ih, a umro 2000. godine, kada je imao 83.

Han Solo - Harison Ford: Bez rasprave, Ford je izveo jednu od najuspešnijih priča u originalnoj trilogiji Zvezdanih ratova, kao krijumčar Han Solo. Glumio je u filmu Indijana Džouns, kao i u filmu Blade Runner.

Čubaka - Piter Mejhju: Ovaj glumac nije želeo da se bavi nijednom drugom ulogom, osim one u kojoj će biti neodoljivi Čui, stari, dobar drug Hana Soloa.

Grand Mof Tarkin - Piter Kašing: Bio je prijatelj Kristofera Lija, i često se pojavljivao umesto njega. Umro je 1994, kada je imao 81 godinu.

Pogledajte još