Lijetuvos favorit, ali Partizan ima šansu

BEOGRAD, 10. novembra 2009. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je Lijetuvos Ritas favorit u utakmici Evrolige u četvrtak, ali da će njegov tim borbenošću pokušati da potraži šansu da pobedi.

"Lijetuvos nema izrazitih zvezda, igraju timski i igrači su posvećeni ekipi. Svoje nedostatke kompenzuju radom... Imaju halu koja prima više od 10.000 gledalaca, stalno je puna, tako da imaju domaći teren", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

"Čeka nas jako teška utakmica. Oni su favoriti, a mi ćemo šansu tražiti angažovanoom igrom. Možda će i oni osetiti pritisak, što mi takođe možemo da iskoristimo", rekao je Vujošević.

Lijetuvos je pobedio Efes Pilsen kod kuće i Orlean u gostima i izgubio je od Olimpijakosa. Partizan je izgubio od Unikahe i Efesa, a pobedio je Orlean.

U Lijetuvosu igraju trojica srpskih internacionalaca. Reprezentativac Bojan Popović, bivši igrač Crvene zvezde i Dejan Borovnjak, igrač koji nije uspeo da se izbori za mesto u Partizanu.

"Primećujem da se pojavila atmosfera da ekipa u kojoj igraju Bjelica i Borovnjak ne može da pobedi Partizan. Ne znam odakle takvo mišljenje, kao da oni nisu mogli da napreduju", rekao je trener Partizana.

Glavna briga za osmostrukog uzastopnog prvaka Srbije ove sezone je neuigranost ekipe, koja se okupilo neposredno pred početak sezone. Vujošević je rekao da se njegov tim popravio, ali da još nije na potrebnom nivou.

"Ostaje još da se radi, ali možemo da funkcionišemo. Imamo kontrolu. Svaki trening nam znači, kao i svaka utakmica. Postajemo bolji, mi smo takva ekipa. Biće potrebno još rada", rekao je Vujošević.

Pogledajte još