Karim Abdul Džabar boluje od leukemije

BEOGRAD, 10. novembra 2009. (Beta) - Legendarni američki košarkaš Karim Abdul Džabar otkrio je novinarima da se leči od retkog oblika leukemija, koja mu je otkrivena u decembru prošle godine.

Džabar, koji ima 62 godine, boluje od hronične mijeloidne leukemije, ali je izjavio da su prognoze lekara pozitivne. "Nikad nisam bio osoba koja je želela da javnosti saopštava detalje privatnog života, ali sada sam to učinio jer mogu da pomognem u spasavanju ljudskih života", rekao je Džabar, a prenosi Bi-Bi-Si.

"Nikad nisam bio osoba koja je želela da javnosti saopštava detalje privatnog života, ali sada sam to učinio jer mogu da pomognem u spasavanju ljudskih života", rekao je Džabar, a prenosi Bi-Bi-Si.

Džabar je rekao da je kod lekara otišao prošle godine, čim je počeo da se oseća čudno.

"Često i iznenada sam se znojio, što nije normalno, čak ni za čoveka mojih godina", kazao je on.

Na pregledima je otkriveno da Džabar ima previsok broj belih krvnih zrnaca, nakon čega su lekari postavili dijagnozu.

Iako je priznao da se uplašio nakon dijagnoze, pomoćni trener LA Lejkersa zasad samo uzima lekove i bolest nije uticala na njegov posao.

"Nada uvek postoji. Ova bolest može da se izleči. I dalje može da se vodi bogat život. Ja sam živ dokaz da je to istina", dodao je on.

Džabar je tokom 20-godišnje karijere u NBA ligi postigao ukupno 38.387 poena i osvojio šest šampionskih titula. On je u karijeri igrao za samo dva kluba Milvoki Bakse i LA Lejkerse.

Legendarni centar igračku karijeru završio je 1989, kada je imao 42 godine.

Pogledajte još