TRAMVAJ ZVANI ŽELJA: Premijera koja se očekuje s velikim nestrpljenjem

U subotu 14. novembra, samo 19 dana pre obeležavanja 68 godina od prvog izvođenja na Brodveju (3.12.1947), očekuje nas beogradska premijera komada Tramvaj zvani želja Tenesija Vilijamsa u režiji Stefana Sablića na sceni “Bata Stojković” Zvezdara teatra. Uloge su poverene Jeleni Đokić, Paulini Manov, Ivanu Jevtoviću i Bojanu Dimitrijeviću.

- Najšire govoreći ovo je priča o ljudima koji se bore za egzistenciju i društvu gde nema milosti. Ova drama se bavi temama koje su veoma aktuelne, na žalost, za sva vremena, pa tako i danas: nasilje u porodici, zlostavljanje žena, beda, fizička i duhovna nemaština - istakao je reditelj Stefan Sablić odgovarajući na pitanje šta ga je motivisalo da klasik Tenisija Vilijamsa postavi na scenu.

Subotnja premijera biće povratak Travaja zvani želja u Beograd posle dugo vremena. Poslednje izvođenje je imao u Bitef teatru sredinom 90-ih u režiji Omara Abua El Ruba i sa Draganom-Gajijem Jovanovićem, Dubravkom Mijatović, Brankom Pujić i Goranom Radakovićem u glavnim ulogama.

S obzirom koliko se poslednjih meseci priča o ovom komadu u zvezdara teatru i da je Vilijams dobio Pulicera za ovaj dramski tekst, stiče se utisak da publika dugo nije neku predstavu očekivala s većim nestrpljenjem.

Pogledajte još