Underworld

Kada se pomene nastup Underworlda, misli se na čuveni EXIT 2005. godine, i njihov nezaboravan, dugo iščekivani koncert. Drugi njihov nastup u Srbiji, a prvi u Beogradu, ispunio je sva očekivanja! U Areni je više od 5.000 ljudi igralo i vrištalo uz njihove najpoznatije hitove.


Veliki beli baloni i stari hitovi

Utisak večeri su i ogromni beli baloni, koji su sa bine dolazili ka publici. Kao da su sami članovi benda došli da se pozdrave sa nama. Svi su skakali želeći da dodirnu balon. Nastup je upotpunio i odličan zvuk, a laseri i video bimovi bili su svedeni, ali efektni.

Koncert je sve vreme „vodio“ Karl Hajd, koji je svojim hipnotišućim tekstovima i glasom diktirao tempo i atmosferu. Prvo se pojavio u šljokičastom sakou, koji je kasnije skinuo. Na bini je skakao, animirao publiku i govorio „Beautiful“. Karl Hajd je ranije izjavio da im je jedan od najboljih nastupa upravo bio u Srbiji, među zidinama Petrovaradinske tvrđave.

Underworld su svirali i neke hitove koji će se tek pojaviti na novom albumu. Pravo ludilo izazvali su stari hitovi poput „Moaner“, „Everything, Everything“, „Cowgirl“, „Two months off“, odlične „King of Snake“, „Pearl’s Girl“, „Push Upstairs“, i njihov legendarni hit „Born slippy“. Svirali su i neke sporije stvari poput „Jumbo“, ali činilo se da je publika bila spremna za pravu žurku i ludovanje.

Više od žurke

Prostor Arene bio je smanjen za skoro polovinu, tako da su organizatori dobro procenili kako da veličinu podijuma usklade sa brojem publike. A publike je bilo - taman da svako može da đuska slobodno, a da nije prazno.
Na ulazima - prilično stroge mere predostrožnosti. U stvari - bukvalno su nas pretresli od glave do pete.

Čini se da Karl Hajd razume našu glad za velikim grupama uz čiju smo muziku preživljavali teška vremena devedesetih, a tek 15 godina kasnije mogli smo i da ih vidimo i čujemo uživo. „Dirljivo je kada vidite da vaša muzika u ljudima budi nešto dublje od puke radosti đuskanja i žurke.“
Novi album trebalo bi da bude završen do kraja sledeće godine. Poslednji koji su izdali je „Oblivion with bells“ pre dve godine. Do tada, Underworld održavaju koncerte širom sveta.

Koncert Underworlda u Srbiji je nešto veliko, i imate utisak da vašim prisustvom činite taj događaj još većim... Jedno je sigurno - sva očekivanja su ispunjena!

Za Underworld su mnogi rekli da sve što naprave, idu i do 10 godina ispred svog vremena. To nije samo slučaj sa njihovim pesmama, već i njihovim nastupima. Njihovi koncerti ostaće nekima upamćeni kao najbolji u životu.

Tekst:

Nada Veljković

Pogledajte još