Partizan direktan protivnik Litvancima

BEOGRAD, 11. novembra 2009. (Beta) - Trener košarkaša Lijetuvos Ritasa Rimas Kurtinaitis rekao je u sredu da je Partizan pokazao da ima veliki potencijal u prva tri kola Evrolige, ali da očekuje pobedu svog tima protiv direktnog konkurenta u borbi za plasman u Top 16 fazu tog takmičenja.

"Partizan je mlada, ali veoma jaka ekipa, koja je pokazala veliki potencijal na utakmicima sa Unikahom i Efes Pilsenom. Izgubili su oba meča, ali su mogli i da ih dobiju. Partizan nema lidera, ali je za njih bolje što igraju timski", rekao je Kurtinaitis za sajt Evrolige.

Trener litvanske ekipe naveo je da su se njegovi igrači dobro spremili za duel u četvrtak četvrtog kola Grupe B Evrolige.

"Znam da će nam biti teško, ali smo dobro pripremljeni. Kod kuće igramo sa mnogo više energije, što će nam biti od velike važnosti u duelu sa direktnim konkurentom za plasman u Top 16 fazu. Imali smo neke probleme sa povredama, ali sada je situacija bolja", zaključio je Kurtinaitis.

Plejmejker Lijetuvosa Steponas Babrauskas rekao je da je Partizan značajno promenio tim u odnosu na prošlu sezonu, ali da su zadržali isti stil igre.

"Oni su veoma mlada ekipa, koja već dugo igra u Evroligi. Drastično su promenili ekipu, ali je ostao odličan trener i zadržali su jedinstveni stil igre. Veoma čvrsto igraju i u odbrani i u napadu. Ako želimo pobedu, moramo da popravimo skok i odbranu i da smanjimo broj izgubljenih lopti", naveo je Babrauskas.

Utakmica četvrtog kola Grupe B Evrolige igra se sutra od 18.15 u Viljnusu.

Lijetuvos je do sada zabeležio dve pobede i jedan poraz, dok su "crno-beli" ostvarili učinak od jedne pobede i dva poraza.

Pogledajte još