PRONAĐENA U BOLNICI: Srpkinja iz masakra u Parizu u životnoj opasnosti

Prilikom terorističkog napada u Parizu povređeno je 14 srpskih državljana, od kojih je sedam sa teškim povredama zadržano u bolnici, potvrdio je za RTS ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić.

Supruga Aca Pavlovića, za kojom se tragalo, takođe je povređena u napadu kod stadiona u Parizu, javlja dopisnik RTS-a. Aco je u teškom stanju, ali nije životno ugrožen, dok se za Ljiljanin život strahuje. Još pet državljana Srbije nalazi se u pariskim bolnicama.

Ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić rekao je za RTS da su, prilikom obilaska jedne od povređenih srpskih državljanki, otišli i do neidentifikovane ženske osobe u toj bolnici. Sestre Aca Pavlovića prepoznale su tada njegovu suprugu, Ljiljanu.

"Svi građani pripadaju grupi koja se nalazila blizu stadiona, tamo su prodavali. Međusobno su povezani prijateljskim i rodbinskim vezama. Prema informacijama njihovo stanje je stabilno i svi se oporavljaju", rekao je ambasador.

Ljiljana ima teške povrede glave i operisana je. Životno je ugrožena. Od sedam srpskih državljana koji se nalaze u bolnici, Ljiljana i Aco su u najtežem stanju, rekao je Ristić. Još sedam srpskih državljana bilo je lakše povređeno.

UZNEMIRUJUĆE: Prva fotografija iz dvorane smrti (FOTO)

"Aco je u teškom stanju, operisao je glavu, ruku, noge, sav je u zavoju, u cevkama je, samo što ne umre", kaže njegova porodica.

Osim Ljiljane i njenog supruga koji su najteže povređeni, u pariskim bolnicama sa ozbiljnim povredama, su i Rade Vasić, Snežana Mitrović, Indira Radosavljević, Tina Burić i Vladana Popović.

IDENTIFIKOVAN TERORISTA: Francuski državljanin sirijskog porekla odgovoran za masakr (FOTO)

Izvor: rts.rs

Pogledajte još