DNEVNIK PREKLANE ŽENE: Tuče me, ne smem da pitam zašto

“Bila sam mlada, bila sam lepa, ali me je život odveo kao da sam slepa” – zapisala je neposredno pred smrt Milica Pavlović (60), koju je suprug Nebojša u ponedeljak popodne zaklao nožem. “Zaljubila sam se na prvi pogled u čoveka koga nijedna žena ne bi mogla izdržati. Od prvog dana braka on je pio i u velikim količinama i bio je mnogo nasilan, kako na porodicu, tako i ka ulici po varoši. Majku je tukao samo zato..”

Milica je u potresnoj ispovesti “Knjiga pokajanja” uz svojeručan zapis gde piše “savet svim ženama sveta koje trpe nasilje, jer pričam iz svog iskustva”. Napisala je i kako je svekrva trpela batine, a samo je htela da jednom vidi rođenog sina treznog.

– Sada imam 60 godina, ali samo se pitam kako sam još živa – pisala je nesrećna Milica. – Dok me tuče, ne smem da ga pitam zašto me tuče. Njegova majka me moli da odem, ona mora da trpi nasilje, da ne trpim i ja. Bila sam mlada i ljubav je bila jača od mene i uvek sam se nadala doći će bolje vreme. Verovala ili ne, to nikada nije došlo, zato i pišem sada ovo da olakšam dušu i da dam savet ženama da nema bolje sutra kod takvih ljudi…

PORODICA U ŠOKU U međuvremenu, na mesto zločina iz Austrije pristigao je i sin Oliver. Porodica, koja se danas pripremala za sahranu, svedoči za „Novosti“ da uprkos istoriji nasilja ne može da veruje da je došlo do krvave tragedije. Očekuje se da osumnjičeni bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Svoju “Knjigu ispovesti i pokajanja jedne napaćene žene”, žrtva nije završila. Prekinula je smrt kobnog dana oko 15,30 u porodičnom domu, pred najbližom rodbinom i prijateljima usred slave Đurđic, kada je Miličin suprug Nebojša nožem preklao u kuhinji. Tri stranice očajnog vapaja započete knjige pronašli su ćerka Olivera Milenović, unuka Snežana i unuk Andrej.

Izvor: Novosti