SREĆA SE IGRA: Beogradski festival igre okuplja nove koreografije sa svetske scene

Pod sloganom „Sreća se igra“, jedan od najboljih festivala umetničke igre u svetu predstavlja publici atraktivan izbor naslova sa svetske scene. Ukupno 15 kompanija, 23 koreografska dela ili 24 celovečernje predstave biće izvedeno u Beogradu, Novom Sadu, Somboru i Vršcu.

Beograd je zahvaljujući Beogradskom festivalu igre, postao važno mesto u biografiji umetnika koji učestvuju u kreiranju današnje igre, mesto gde se svakog proleća otkrivaju novi koreografski rukopisi i gde sa podjednakom radošću dolaze slavni i mladi autori.

Beogradski festival igre je pružao nesagledivu podršku domaćim profesionalnim igračima, pedagozima, koreografima i mladim ljudima iz svih umetničkih oblasti. Pokretanje lokalne plesne scene uticalo je na pojavu novih trupa, privatnih škola, studija i časopisa, kao i produkcija koje su uključile inostrane koreografe koje je festival predstavio.

Festival je takođe omugućio brojne kontakte zahvaljujući kojima su mnogi mladi igrači dobili stipendije i angažmane u inostranstvu.

Pogledajte još