Dej Pjero se oporavio od povrede

BEOGRAD, 11. novembra 2009. (Beta) - Kapiten italijanskog fudbalskog kluba Juventus Alesandro del Pjero rekao je da se potpuno oporavio od povrede i da će biti spreman za narednu prvenstvenu utakmicu protiv Udinezea.

Kapiten torinskih "crno-belih" je ove sezone zbog povrede odigrao samo jednu utakmicu.

"Dobro sam. Obavio sam ceo trening i nastaviću sa normalnim treninzima. Biću na raspolaganju treneru (Čiru) Ferari za utakmicu protiv Udinezea 22. novembra", rekao je Del Pjero za italijanski list Korijere delo Sport.

"Jedva čekam da izađem na teren, pošto dugo nisam igrao. Radujem sa saradnji s novim fudbalerom Dijegom, ali i ostalim saigračima", dodao je.

Del Pjero je prošle sezone postigao 20 golova za Juventus u svim takmičenjima.

Del Pjero je karijeru počeo u Padovi 1991. godine, odakle je posle dve sezone prešao u Juventus. On je najbolji strelac u istoriji torinskog kluba, do sada je postigao 262 gola, a odigrao je više od 600 utakmica za "crno-bele".

Sa Juventusom je osvojio pet šampionskih titula, jedan Kup i četiri Superkupa Italije, Ligu šampiona, Superkup Evrope, Intertoto kup i klupsko svetsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Italije, s kojom je trijumfovao na Svetskom prvenstvu 2006. godine, odigrao je 91 utakmicu i postigao 27 golova.

Pogledajte još