ZAGORAKIS: Kako prepoznati lika koji godinama nije imao seks

1. OPUŠTEN sam, a bubuljice nosim kao ordenje. Ovaj tip nejebača je klasika. Puna ih je Srbija, posebno kazneno-popravne ustanove. Lako su uočljivi. Okupljaju se u grupama, u stanju su satima da gledaju žene blagotelećim izrazom na licu bez ikakve namere da im priđu.

U većini slučajeva radi se o muškarcima s niskim stepenom samopoštovanja, a samopouzdanje ih je napustilo još u prvoj srednje kad im je Slavica (Rada, Jelena, Milena etc) pred celim odeljenjem glasno saopštila da bi pre otišla na kiretažu nego s njim(a) u bioskop.

Traumu iz srednje su nekako prekrili potiskivanjem događaja, pa se mogu sresti na javnim mestima (klubovima i kafeima) kako s pivskom bocom u rukama statiraju na putu od podijuma do toaleta.

2. GLUMIM FRAJERA, a ribu video nisam. Ovo je već opasniji tip. Radi se o muškarcima koji negiraju istinu i skloni su samoobmanjivanju. U društvu se predstavljaju kao veliki zavodnici, ljubavnici bez premca koji imaju uspeha kod žena i van opštine u kojoj žive. Zapravo, svi njihovi ljubavni poduhvati nemaju svedoke.

Obično pričaju bajke kako su odvojili najbolje strankinje na junskom letovanju na Zakintosu, kako im se nabacivala Rada Manojlović na Rakijadi u Pranjanima ali su je odjavili jer je bila u vezi sa seka persom sa šiškicama, kako imaju nezajažljivi seksualni apetit… Ustvari, oni su luzeri koji to ne žele priznati. U javnosti odaju utisak smirenih i kul likova koji sve kontrolišu.

Uvereni kako je garderoba veoma važan detalj svakog ozbiljnog švalera, mnogo vremena provode po netu u potrazi za pobedničkim autfitom koji će im doneti naklonost žena. Uvek su suzdržani, usiljeni, izveštačeni. Imaju izraz lica kao vojnik sa dvonedeljnom opstipacijom. Grč je ono što ih prati ceo život. Obično prvo ljubavno iskustvo imaju posle 20. i to s damama čija ljubav se plaća.

3. IMAM RIBE, ali pobegnu od mene posle dan i po. Oni su enigma, ukrštene reči, sudoku i osmosmerka u jednom. Zahaljujući dobroj priči i stavu cool lika, uspevaju s vremena na vreme da odvoje neku pripadnicu lepšeg pola. I to ne zbog toga što su neodoljivi, već što su naše žene očajne zbog činjenice da na tržištu vlada veliki deficit dobrih frajera. Ili su u ozbiljnim vezama/oženjeni ili su gej. Trećeg nema.

I umesto da koriste tu prednost novog doba, oni sve uprskaju. Već posle prvog poljupca nasrnu na nesrećnu ženu kao Sirijac na granični prelaz. Posle takvog iskustva, 99,9 odsto žena pobegne u uverenju kako su muškarci stoka. Ne bez razloga. Ipak, kako je uopštavanje uvek bilo prečica do predrasuda, dame promene mišljenje posle nekoliko meseci kad počnu ponovo da ih nesnosno svrbe šišarkice.

U muškom društvu ovaj tip nejebača hvali se svojim donžuanskim poduhvatima. Odličan je teoretičar. S praksom malo slabije stoji. Nema ženskih prijatelja jer naskače na sve što se brije ispod pazuha. Ponekad završi u gej odnosu, mada javno izlaže veoma negativne stavove o homoseksualcima.