"Simpl majnds" uprkos bolesti u Beogradu

BEOGRAD, 12. novembra 2009. (Beta) - Škotski rok sastav "Simpl majnds" (Simple Minds), tri godine od kako je po sopstvenom priznanju u Sava centru u Beogradu imao najbolji koncert u karijeri, u sredu uveče nastupio je u Beogradskoj areni pred nekoliko hiljada posetilaca.

Da je Škotima bilo posebno stalo da se vrate Beograd, posvedočio je pevač Džim Ker (Jim Kerr) otkrivši publici da nastupa bolestan i da mu je zbog "influenze" lekar u Londonu savetovao da otkaže koncert "Simpl majndsa" u Srbiji u okviru svetske turneje povodom novog albuma "Graffiti Soul".

Pevač je izmamio smeh publike obećanjem: "Ne brinite neću vam ništa preneti".

"'Simpl majnds' nikad ne otkazuju koncerte, pogotovo ne u Beogradu, jer je ovde prošli put bio jedan od naših najboljih koncerta, i za to vam hvala. Izvinite, ako mi glas ne 'zvuči' večeras, ali bend je neverovatan! Ako znate stihove, pomozite mi", rekao je Ker nagrađen aplauzima publike.

Škoti su u Areni prošarali kroz sve faze 30-godišnje karijere, od stadionskih rok himni do eksperimentalnih elektro stvari, a odziv publike je posebno bio odličan za "See the Light", "Street Fighting Years", "Somwhere Sometime" i "One Step".

"Zbog vas sviramo tako dobro večeras i snimamo koncert, tako da idete u istoriju, 'Simpl majnds' istoriju", otkrio je Ker. Naime, na turneji "Graffiti Soul" posetioci imaju mogućnost da kupe u mp3 formatu snimak svakog koncerta.

Pogledajte još