DA ZABOLI SRCE: Jecaji majke Jelice parali nebo na sahrani dece

Čuvaj sestru, sunce moje. Deco moja, kuku meni. Princezo mamina, kako te majka ne viđe da te izvadi, sunce moje, deco moja. Sad ide rođendan, kome majka tortu da napravi, kome majka svećice da pali. Kuku mene, Jeko, čuvaj decu moju. Slušajte tetku, deco moja. Odjekivali su u ponedeljak pljevaljskim grobljem Ravni jauci Jelice Peruničić (28).

Ona je sa suprugom Zoranom (31), u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Tare, na putu Đurđevića Tara - Mojkovac, ostala bez svoje dece Teodore (5) i Veljka (6), ali i zaove Jelene (30).

NA POLA KOPLjA PLjEVLjA su i u ponedeljak, treći dan od tragedije bila nem grad. Zastave na zgradi opštine na pola koplja, kafići bez muzike. Nije se čulo ni zvono u OŠ "Salko Aljković", gde je mali Veljko sricao prva slova. Nastavnici i učenici tako su odali počast svom đaku i drugu.

Ječale su pljevaljske gore od njenog krika, koji samo u bolu za decom može majka da ispusti. Nekoliko prisutnih se zateturalo. Suzu je pustio i sveštenik koji je služio opelo.

Zoran se dugo opraštao od malih anđela usnulih u belim kovčezima. Milovao ih je, ljubio, pa se ponovo vraćao od jednog do drugog poslednjeg ležaja svoje dece.

Ona će počivati pored tetke. Jelena je, kako su kazali govornici na ovom skupu koji je cepao srca, živela za decu svog brata Zorana i snaje Jelice.

Peruničići su stradali u subotu oko 10.30, kada je "seat", kojim je upravljao Zoran Peruničić, prešao na suprotnu traku. Auto je sleteo u provaliju duboku oko 70 metara, da bi potom završio u ledenoj Tari.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još