KO JE TOMA BAKSUZ IZ KENGURA: Njegove replike znamo napamet

Ako ga neki ljubitelj filma ne zna po imenu, onda sigurno dobro pamti likove koje je tumačio, recimo Tomu Baksuza iz Kad porastem biću Kengur, Mareta iz Ono kao ljubav ili Musu iz Sedam i po. Zbog autsajderskog izgleda, morao je težim putem, samo uz pomoć talenta, osvajati prostor.

Svaka uloga mu je bila ulaznica za sledeću. I tako u krug. Kako je preduhovit i pretalentovan, nije imao potrebe da traži prečice do uspeha. Ovaj 47-godišnji Beograđanin s diplomom Fakulteta dramskih umetnosti diskretno se nametnuo kao jedan od najupečatljivijih glumaca srednje generacija. Karijeru je započeo još dok je bio student u TV seriji “Drugarica ministarka” 1989. Posle diplomiranja postao je član ansambla Ateljea 212 u kojem je ostvario više desetina uloga.

(old_image)

Početkom novog milenijuma filmski reditelji su primetili njegov potencijal. U remek-delu nove srpske kinematografije Kad porastem biću Kengur dobio je ulogu Tome Baksuza, lokalne vioždovačke dileje za koga nikad ne znate da li će vas poljubiti ili udariti. Autorski tandem Radivoje Andrić-Miroslav Momčilović uspeh Kengura pre svega duguje, pored odličnom tekstu, vešto obavljenom kastingu.

Miletić je sarađivao s Momčilovićem u Sedam i po gde je tumačio novobeogradskog zgubidana, pakosnu lenštinu koja se odaziva na nadimak Musa. Šira javnost ga zna po ulozi Vese portira u TV seriji “Naša mala klinika”.

Pored glume, Miletić se bavi pisanjem. Bio je deo kreativnog tima, uz Srđana Češića, serijala “Nikad izvini"

Pogledajte još