PRIZNAJTE DA SE PIPKATE: Koliko često je normalno da žene masturbiraju

Istraživanja na ovu temu sprovođena su mnogo puta, a ona najnovija pokazala su da se dame između 18 i 30 godina “pipkaju” dva do tri puta nedeljno. Mnoge žene izjavile su da to zavisi i od broja orgazama koje dožive tokom samozadovoljavanja – što ih više imaš više ih želiš.

Manja grupa pripadnica lepšeg pola masturbira tek po jednom mesečno, u najboljem slučaju, dok, s druge strane, ima i onih koje to rade svakodnevno.

Možda je iznenađujuće, ali čak i žene koje imaju partnere ne odriču se masturbacije olako. To objašnjavaju prilikom da zadovolje samu sebe u svakom trenutku, bez zavisnosti od muškarca. Jasno je da se seks i masturbacija ne mogu porediti, ali ono u čemu je čar igranja sa samom sobom jeste što najbolje poznaju svoje telo i znaju kako da se dovedu do vrhunca.

Ne postoji “kvota” koju treba ispuniti. Slučaj da žene masturbiraju previše je redak (ali ne i nepostojeći), jer da se razumemo – većina žena to radi znatno ređe od muškaraca. Ali, baš zbog toga – ne ustručavajte se. Normalno je, zdravo je, ne oduzima mnogo vremena – i zato slobodno nekoliko puta nedeljno priuštite sebi barem nekoliko minuta vrhunskog užitka!