Želim da odem iz Totenhema

BEOGRAD, 11. novembra 2009. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Rusije i član Totenhema Roman Pavljučenko izjavio je da želi da napusti londonski klub u januarskom prelaznom roku jer je nezadovoljan minutažom koju dobija.

"Želim da odem iz kluba. Nemoguće je da, pod ovakvim okolnostima, ostanem u Totenhemu. Već pola godine sedim na klupi, zbog čega sam izgubio mesto u startnoj postavi reprezentacije. Ako odemo na Svetsko prvenstvo, ko će da ukaže šansu napadaču koji ne igra", rekao je Pavljučenko za televiziju Skaj.

Reprezentacija Rusije uskoro igra dvomeč sa Slovenijom u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Odmah posle mečeva baraža, vraćam se sa svojim menadžerom u London da počnemo pregovore sa ljudima iz Totenhema", objasnio je on.

Pavljučenko je u Totenhem došao u leto prošle godine iz moskovskog Spartaka, a visina transfera iznosila je 14 miliona funti. Ruski reprezentativac tada je sa Totenhemom potpisao petogodišnji ugovor.

"Tražiću od uprave da odredi razumno obeštećenje za moj transfer. Trener Hari Rednap uopšte ne želi da razgovara sa mnom na tu temu. Na početku sezone rekao je da su ekipi potrebna četiri napadača, a sada kaže da su dovoljna trojica. Pošto je očigledno da sam ja četvrti, najbolje je da odem", zaključio je Pavljučenko.

Ruski mediji preneli su da se za Pavljučenka interesuje ekipa Zenita iz Sankt Peterburga. Pavljučenko je do sada za Totenhem odigrao 39 utakmica i postigao 15 golova.

Pogledajte još