KRVOLOČNE PRETNJE ISISA: Srbijo, gorećeš! OVO su najveća uporišta ISLAMISTA u regionu

U najnovijoj video-poruci koja kruži internetom ISIS je zapretio da će mnoge zemlje, među kojima i našu, “spaliti plamen rata”, dok je njegova podružnica u Bosni pozvala na nova ubijanja “nevernika”!

Srbija je u ovom snimku svrstana među članice “đavolske koalicije” i istaknuta je njena zastava, zajedno sa još 59 zemalja.

ISLAMSKA DRŽAVA PRETI: Srbijo, spaliće te plameni rata. Deo si đavolje koalicije

Džihadisti su u prvi plan stavili SAD i njene najbliže saradnike, ali je pretnja upućena svima za koje se smatra da su protivnici Islamske države.

UPORIŠTA ISLAMISTA U REGIONU

– Srbija: Novi Pazar, Tutin, Kragujevac, Novi Sad, Beograd
– BiH: Gornja Maoča, selo Ošve kod Maglaja, Jezera
– Crna Gora: Rožaje, Plav, Ulcinj, Bijelo Polje
– Kosovo: Južna Mitrovica, Prizren, Gnjilane, Srbica, Glogovac

Ameriko, tvrdiš da imaš najjaču vojsku koju je svet ikada poznavao. Možda imaš brojnu i dobro naoružanu armiju, ali tvojim vojnicima nedostaje odlučnosti i volje, još se sećajući bolnih poraza u Avganistanu i Iraku… Tvoja brojnost će samo pojačati odlučnost i volju naših ratnika. Ti i tvoji đavolski saveznici samo dođite, mi imamo najjačeg saveznika! To je Alah, poručili su islamisti u video-snimku.

Direktor Centra za bezbednosne studije Aleksandar Fatić upozorava da je za Srbiju ovo opasna situacija, kao i za sve druge zemlje.

Podsećamo, naše bezbednosne službe upozorile su da Srbija nije izuzetak i da među 400.000 migranata koji su prošli kroz našu zemlju ima nekoliko stotina prikrivenih terorista.