ZAŠTITI KOSU TOKOM ZIME: Ovih 5 maski možeš sama da napraviš i pomogneš svojoj kosi

Tokom hladnih dana kosi je potrebna posebna nega i moraš da joj posvetiš više vremena. Zbog kapa, jakni i kaputa, kao i neprijateljskih vremenskih uslova, veoma često dolazi do kidanja kose i ispucanih krajeva.

Maske za kosu su spas. Neke od njih možeš da napraviš sama kod kuće i pružiš svojoj kosi negu koja joj je preko potrebna.

1. Za suvu kosu

U činijici pomešaj jedno jaje, čašu mleka, pola limuna i dodaj malo maslinovog ulja. Posle ispiranja šampona, nanesi masku na krajeve kose i isperi posle nekoliko minuta.

2. Za brži rast

Pomešaj med i mleko i tokom pranja kose smesu utrljaj na koren. Masiraj teme nekoliko minuta ovom maskom, a potom isperi.

3. Salata za suvu kosu

Potrebne su ti dve male čašice maslinovog ulja, jedno jaje i pola avokada. Smesu nanesi na krajeve i drži je 5-10 minuta. Potom isperi i nastavi sa svakodnevnom rutinom.

4. Dodaj kosi malo sjaja

Potrebno ti je samo tri sastojka kako bi oštećenoj kosi povratila stari sjaj. Maslinovo ulje, kokosovo ulje i med. Napravi smesu dovoljnu da je utrljaš na celu površinu kose. Dobijenu mešavinu zagrevaj u mikrotalasnoj pećnici 15 sekundi. Ukoliko nemaš mikrotalasnu, zagrej smesu dovoljno da bude mlaka, da se ne bi ispekla prilikom nanošenja. Masku drži barem 15-20 minuta.

5. Pospeši rast i obnovu vlasi

Potrebne su ti dve kašičice maslinovog ulja, 2 kašičice soka od agave i jedna kašičica cimeta. U smesu možeš da dodaš i med. Nanesi na kosu, dobro utrljaj, a potom isperi.

Izvor: Nadlanu

Pogledajte još