Dinosaurusi Argentine – džinovi Patagonije

Izložba “Dinosaurusi Argentine – džinovi Patagonije”, koju je u nekoliko svetskih gradova već videlo preko milion posetilaca, gostovaće u Beogradu sedam meseci, od 19. juna 2009. do 15. januara 2010. godine.

Gostovanje izložbe, čiji su autori članovi udruženja: GGPCLA Grupo Cultural iz Argentine, organizovao je Prirodnjački muzej, Beograd.
Na izložbi je predstavljeno 15 različitih vrsta dinosaurusa sa oko 40 kompletnih skeleta, delova skeleta, jaja, gnezda mladunaca, otisaka stopa.

Među najatraktivnijim eksponatima su kompletni skeleti 7 dinosaurusa, kao što su veliki krvoločni mesojed, Giganotosaurus carolinii, dug preko 14 m i veliki biljojed, Rebbachisaurus tessonei, čija dužina prelazi 17 m. Tu je i kompletni skelet vrste Herrerasaurus ischigualastensis, dug oko 4,5 m, koji pripada grupi najstarijih dinosaurusa koji su ikada živeli na Zemlji.

Izložbu prati i projekcija dokumentarnih filmova snimljenih prilikom iskopavanja ostataka dinosaurusa, kao i filmova o rekonstrukciji njihovog života. 

Izložba je prilagođena svim uzrastima posetilaca, a za najmlađe je pripremljen i poseban deo u kome će kroz igru moći da upoznaju ove jedinstvene životinje.
Tokom trajanja izložbe biće organizovan i veoma raznovrstan prateći program, kao što su: kreativne radionice, nagradne igre.

Pored izložbe, posetiocima su na raspolaganju prodavnica suvenira i kafe.

Izložba je postavljena u paviljonu Impuls hall koji se nalazi pored hotela "Kontinental" na Novom Beogradu. 

Pogledajte više o izložbi.

Izvor: Nhmbeo.rs
12. novembar

Pogledajte još