BIRAJTE PAMETNO: Kako izbeći visoke račune za struju u grejnom periodu?

Kako je budžet uglavnom odlučujući faktor pri izboru načina na koji ćemo se grejati, obično se postavlja pitanja da li je isplativije grejati se na struju, koristiti usluge centralnog grejanja ili prirodne resurse poput drva, uglja ili gasa. Shodno stereotipu da je korišćenje klima uređaja veoma skupo, mali broj domaćinstava se odlučuje upravo za ovaj vid grejanja, zbog čega je krajnje vreme da se ovaj mit otkloni realnim činjenicama.

Naime, ekonomičnost grejanja pomoću klima uređaja najbolje se ogleda u tome što se za 1 kWh utrošene električne energije, može dobiti od 2 do 4 kW toplotne energije, dok druga grejna tela koja rade na struju, u najboljem slučaju mogu pružiti onoliko toplotne energije koliko potroše. Međutim, veliki izbor klima uređaja predstavlja i izazov – kako odabrati baš onaj koji je najekonomičniji, a pri tome nije štetan po životnu sredinu i pruža vrhunski performans?

Iako zvuči nemoguće, sve ove karakteristike objedinjene su u klima uređajima nove generacije, i to zahvaljujući Inverter tehnologiji.

Glavna prednost ove tehnologije u poređenju sa standardnim klima uređajima jeste da omogućava funkcionisanje uređaja, čak i kada je spoljna temperatura minus 15°C, dok standardni klima uređaji nemaju mogućnost funkcionisanja kada temperatura padne ispod minus 5°C. Obični klima uređaj troši 1,2 kW energije sve vreme, dok klima uređaj sa Inverter tehnologijom troši 1,2 kW energije samo prilikom startovanja, ali čim dostigne željenu temperaturu, smanjuje potrošnju na 0,8 kW. I pametni i ugodni za oko, LG Inverter klima uređaji, ne samo da poseduju vrhunsku tehnologiju, već u svojoj jedinstvenosti ne zaostaju ni kada je dizajn u pitanju.

Ako ste ljubitelj umetnosti, ArtCool Stylist Inverter V će se svojim minimalističkim izgledom vrlo lako uklapiti u bilo koji enterijer i diskretno krasiti svaki zid, kao pravo umetničko delo. Ako vi ili vaši ukućani patite od alergija i problema sa disajnim putevima, onda vam je neophodan Athena Inverter V klima uređaj koji poseduje jedinstvene antialergijske i plazma 3M Multi Protection filtere, kao i Plasmaster lonzier Plus koji pomaže pri eliminisanju štetnih čestica, što će pročištiti vazduh u vašem domu.

Kao dokaz sigurnosti u kvalitet svojih proizvoda, nezavisno od opšte garancije u trajanju od 3 godine, kompanija LG za svaki kupljeni LG Single Split inverterski klima uređaj daje dodatnih 7 godina garancije za kompresor uređaja.

Dakle, čak 10 godina sigurnog grejanja i hlađenja! Bez obzira na model, LG Inverter klima uređaji nemaju premca kada je performans u pitanju, pa je krajnje vreme za pametnu kupovinu!