Španci su apsolutni favoriti

BEOGRAD, 12. novembra 2009. (Beta) - Trener rukometnog kluba Crvene zvezde Igor Butulija izjavio je da je naredni protivnik "crveno-belih" u Kupu EHF Naturhaus la Rioha veoma ozbiljan protivnik i "apsolutni favorit".

Crvena zvezda u nedelju u 18.00 u "Šumicama" igra prvu utakmicu 3. kola Kupa EHF protiv te španske ekipe.

"Dolazi nam prava ekipa i biće pravi spektakl za koji vlada veliko interesovanje. Međutim, nijedna ekipa nije bauk. Oni forsiraju jak tempo i imaju na svakoj poziciji dva igrača. To je ozbiljna ekipa i apsolutni favorit", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, "crveno-beli" igraju sve bolje i napreduju u
svakoj narednoj utakmici.

"Moramo da odigramo 60 minuta koncentrisano. Pokušaćemo da pobedimo", rekao je Butulija.

Igrač Crvene zvezde Draško Nenadić istakao je da je njegova ekipa favorit u domaćem takmičenju, jer nije izgubila nijednu utakmicu.

"Znamo da Španci nemaju evropsko iskustvo. Ko bude imao vise koncentracije, taj će proći u naredno kolo", zaključio je Nenadić.

Direktor Crvene zvezde Nenad Peruničić naglasio je da neće biti nimalo lako pobediti Naturhaus.

"Mi jedini u Srbiji forsiramo moderan rukomet kakakav se poslednjih godina igra u Evropi. Moj cilj je da momci pobede i da pokažemo da možemo da se nosimo sa evropskim ekipama", rekao je Peruničić.

On je dodao da je postojala dilema da li da se utakmica igra u "Šumicama" ili "Pioniru".

"Oni su navikli na veliki prostor i nismo hteli da im pomognemo da igramo na terenu na kakav su naučili. U 'Šumicama' navijači mogu da izvrše pritisak", rekao je Peruničić.

Karte za utakmicu prodavaće se u nedelju po ceni od 200 dinara.

Pogledajte još