Partizan ide na pobedu

BEOGRAD, 12. novembra 2009. (Beta) - Sportski direktor rukometnog kluba Partizan Aleksandar Blagojević izjavio je da je naredni protivnik "crno-belih" u Kupu EHF danski Gog Svenborg "vrhunska ekipa" i veliki favorit u narednim utakmicama.

Partizan u subotu u 18 sati u sportskom centru "Voždovac" na Banjici dočekuje Gog Svenborg u prvom meču trećeg kola Kupa EHF.

"Mi imamo mladu ekipu koja pokušava da u Evropi napravi što bolji rezultat. Protivnik ima vrhunski tim u kome igraju reprezentativci iz nekoliko skandinavskih država. Mi smo, ipak, Partizan i uvek idemo na pobedu", rekao je Blagojević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Danci su favoriti da prođu u naredno kolo, ali ne i da pobede na Banjici.

"Ovo je prilika za ekipu da pokaže svoj potencijal u duelu sa renomiranim protivnikom", rekao je Blagojević i dodao da danska ekipa dolazi sutra privatnim avionom i sa 30-tak sponzora i prijatelja kluba.

Trener "crno-belih" Saša Bošković naglasio je da ekipu očekuje "prava utakmica".

"Nadam se da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pokušati da pobedimo. Bilo bi dobro da ih dobijemo sa jedan, dva razlike, ali to je jaka ekipa i biće veoma teško", rekao je Bošković i pozvao navijače da pomognu ekipi da ostvari što bolji rezultat.

On je dodao da su "Danci kao Danci" i ekipe igraju kao i njihova reprezentacija, koja je prvak Evrope.

"Nemaju slabu poziciju. Mislim da su peti u njihovom šampionatu, jer su loše startovali zbog mnogo povređenih igrača. Međutim, sada su svi zdravi", rekao je Bošković i istakao da je Gog Svenborg prošle sezone igrao u zavšnici Lige šampiona.

Igrač Partizana Stefan Babić smatra da je naredni protivnik veoma iskusan i da igra savremen rukomet. "Mi ne podižemo belu zastavu. Ako se budemo trudili, izvućićemo pozitivan rezultat", rekao je Babić.

Golman "crno-belih" Vladimir Abadžić ocenio je da je njegova ekipa dobila jednog od najtežih protivnika u Kupu EHF-a. "Trudićemo se da damo maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu. Naš adut je čvrsta odbrana i kontranapad, jer mislim da ćemo teško postizati golove iz pozicionog napada", rekao je Abadžić.

Predsednik rukometnog kluba Duško Bojović takođe je istakao da su Danci favoriti. "Igrati za Partizan nameće obavezu da se igra na pobedu, bez obzira ko je protivnik. Siguran sam da ćemo biti dostojan rival", rekao je Bojović.

Karte za utakmicu između Partizana i Gog Svenborga koštaće 200 dinara, a biće u prodaji u hali na dan utakmice.

Pogledajte još