Srbija mora da iskoristi nastavak proširenja EU

BUKUREŠT, 12.novembra 2009.(Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u četvrtak u Bukureštu da se nakon ratifikacije Lisabonskog ugovora ponovo otvaraju vrata za nastavak procesa proširenja EU na Zapadni Balkan, i da je od presudne važnosti da Srbija iskoristi taj trenutak.

U razgovoru sa novinarima srpskih medija posle sastanka ministara spoljnih poslova zemalja Centralno-evropske inicijative, Jeremić je rekao da je Srbija izuzetno angažovana i aktivna na putu evropske integracije i da će "biti prisutna na svakom mestu i svuda gde se govori o evropskoj budućnosti Balkana".

"Naša sudbina je u našim rukama... Na putu ka Evropskoj uniji imaćemo velike izazove, međutim nikome na tom putu nikada nije bilo lako, nikome ništa nije palo s neba", naveo je Jeremić.

U Bukureštu je danas održan sastanak ministara spoljnih poslova CEI na kojem su učestvovali predstavnici Srbije, Crne Gore, BiH, Makednonije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Majdarske, Moldavije, Poljske, Češke, Slovačke, Albanije, Ukrajine, Belorusije, Bugarske i Rumunije.

Pogledajte još