Završen Festival "Slobodna zona"

Peti po redu Festival "Slobodna zona" posetilo preko 8.000 gledalaca. Dodeljene i nagrade...

Ovogodišnji Festival "Slobodna zona" prvi put je održan u dve beogradske sale - Dvorani Kulturnog centra Beograda i bioskopu Balkan, a prihod od ulaznica namenjen je akciji Hrana za sve. 

Inače, Festival svake godine dodeljuje nagradu publike u vidu otkupljivanja televizijskih prava za pobednički film. Prema glasovima posetilaca ovogodišnje Slobodne zone, film sa najvećom prosečnom ocenom (4,93) je “Zaliv”, reditelja Lui Psihojos. Ovaj “eko-triler”, predstavlja neverovatnu priču o tome kako se odabrana ekipa aktivista, filmskih stvaralaca i ronilaca zaputila na tajnu misiju da prodru u skriveni zaliv u Japanu, otkrivajući mračnu i smrtonosnu tajnu. Misterije koje otkrivaju predstavljaju samo vrh ledenog brega. Ovaj film je dobio nagrade publike na 17 filmskih festivala širom sveta.

Na drugom mestu se nalazi film "Mladi u srcu" (Stefen Valker, Sali Džordž), treće mesto zauzima film “Birokrate popravljaju svet” (Andi Bičlbaum, Majk Bonano), četvrto- film “Kleveta” (Joav Šamir), a na petom mestu je "Burma VJ: Izveštavanje iz zatvorene zemlje" (Anders Ostergard). 

Pogledajte još