Za petak, 13. novembra 2009. godine

BEOGRAD, 13. novembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pišu o poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Rimu.

ALO - Pod naslovom "Tadić kod pape posle Tompsona" list piše o poseti predsednika Srbije Vatikanu. "Čume kupio još jedan fakultet", rekao je za list advokat Ljubiše Buhe Stevan Protić.

BLIC - "Sve vakcine stižu do kraja januara", najveći je naslov o vakcini protiv novog gripa. "Holandija spremna da odmrzne sporazum i bez hapšenja Mladića", najava je vesti o podnošenju kandidature Srbije u EU.

VEČERNJE NOVOSTI - "Pravac Evropa", naslov je da je Evropski parlament podržao predlog o ukidanju viza za Srbiju. "Vladin pečat na vakcinu", najava je vesti o potpisivanju ugovora za dobijanje vakcine protiv virusa novog gripa.

GLAS JAVNOSTI - Pod naslovom "Papa dolazi u Srbiju?" list piše o poseti predsednika Srbije Italiji. "Bez vakcine katastrofa", o tome da članovi tenderske komisije pokušavaju da ubede "Novartis" da u prvoj turi isporuči veći broj doza vakcina.

DANAS - "Prva konkretna korist za građane od EU", izjava je zamenika premijera Srbije Ivice Dačiće o odluci Evropskog parlamenta o ukidanje viza. "Vreme je da Evropska unija nagradi Srbiju", izjava je šefa italijanske diplomatije Franka Fratinija.

KURIR - "500 sudija odlazi u decembru", kaže za list državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

POLITIKA - "Tadić: Podrška Rima za učlanjenje Srbije u EU", najveći je naslov lista o poseti predsednika Srbije Rimu. "Holandija popušta", vest da je Holandija spremna da odmrzne sporazum.

PREŠ - "Sve što treba da znate o vakcini", veliki je naslov o novom gripu. "Benzin ide na 119 dinara", najava je vesti o poskupljenju goriva.

PRIVREDNI PREGLED - Pod naslovom "Ko će da pokrije manjak u NIS-u" list o stanju u NIS-u prenosi mišljenje ekonomiste Vladimira Vučkovića. "Vojvodina dobija prvu hidroelektranu", o tome da su u toku pripreme za izgradnju hidrokapaciteta za proizvodnju struje na Tisi.

Pogledajte još