ZASTRAŠIVANJE: Novi kukavički napad albanskih ekstremista na Srbe u Goraždevcu (VIDEO)

Albanski ekstremisti pucali su na više srpskih kuća u Goraždevcu kod Peći. Zapaljen je automobil i kiosk srpske porodice Vuksanović.

Napadači su demolirali i spomen-obilježje žrtvama NATO bombardovanja. Pucano je i na kuću porodice Petrović, u kojoj je bila sedmogodišnja djevojčica.

-Ovakvo nešto se dešavalo i prije nekih pet meseci.Gotovo na istoj lokaciji. Međutim, ovog puta mnogo žešće i sa mnogo više štete. Ja smatram da je ovo jedan vrlo kukavički čin, kaže Saša Petrović, vlasnik napadnute kuće.

Oružanih napada na preostale Srbe u Goraždevcu bilo je i letos, ali počinioci nisu pronađeni.

- Apelujemo na međunarodnu zajednicu, kosovske vlasti, vlasti Srbije, da izvrše pritisak i da se nađu počinioci,traži Miloš Dimitrijević,predsednik Privremenog organa opštine Peć.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je Srbe da ne odgovaraju na provokacije. Ovaj teroristički čin je nazvao zastrašivanjem Srba da bi ih naterali da se isele.

- Ovo terorističko delo još jedan je podsetnik koliko je situacija u kojoj žive Srbi u Pokrajini, naročito u Metohiji, daleko od normalne i od standarda kakvi postoje u društvima čija je ambicija da postanu deo EU, navodi Đurić.

- Ovo je napad na sav srpski narod koji živi na KiM, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Očekuje od NATO-a i EULEKSA da zaštite Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Smatram da je krajnje vrijeme da preduzmu odgovarajuće mere i u skladu sa svojim obavezama zaštite Srbe, kaže premijer..

Izvor: nadlanu

Pogledajte još