Orlovi odleteli u Belfast

Fudbaleri Srbije otputovali su u Belfast, gde će 14. novembta igrati prijateljski meč sa selekcijom Severne Irske. Utakmica će biti odigrana na stadionu „Vinzor Park“ od 17.30.

Igrač Vulverhemptona Nenad Milijaš govori o taktici pred turneju, na kojoj će Srbija pored Severne Irske igrati i sa selekcijom Južne Koreje.

- Trenutno smo fokusirani na utakmicu sa Irskom, pošto je to prvi meč koji igramo. Kasete sa Korejom još nismo gledali. Irska je dobra reprezentacija, iz koje većina igrača nastupa u Premijer ligi. Imaju engleski stil igre, borbeni su i žele da utakmica ima brz tempo. Opet, mi smatramo da smo kvalitetniji od njih i da možemo u gostima da pobedimo. Daćemo maksimum da to toga i dođe - rekao je Milijaš.

Neven Subotić, koji nastupa za Borusiju iz Dortmunda, takođe ne potcenjuje protivnika:

- Svi znaju koliko su irski igrači jaki i kako igraju. Na nama je da igramo najbolje što znamo i da pobedimo.

Nakon obezbeđenog plasmana u Južnu Afriku, mediji u Engleskoj su dosta pažnje posvetili našem timu. S obzirom na to da živi i radi u toj zemlji, Nenad Milijaš kaže:

- U Engleskoj je dat veliki prostor našem uspehu, a mislim da smo to i zaslužili. Doduše, oni sve stvari vezane za fudbal prate do detalja, tako da puno prostora kroz medije i nije iznenađenje. Mislim da svako treba da nam da toliki prostor.

O natpisima o našem timu u Nemačkoj, posle plasmana Subotić dodaje:

- U Nemačkoj nije bilo puno pisanja o nama, pošto su oni uvek skoncentrisani samo na sebe. Drugovi iz ekipe su mi čestitali i to je sve.

Glavna tema među domaćim novinarima, ali i igračima je grupa u kojoj će se naš tim naći u Južnoj Africi. O mogućnostima i željama govori Nenad Milijaš:

- Sigurno da bismo papirološki želeli da izvučemo što slabije protivnike, ali svako ide na Mundijal da ostavi što bolji utisak i ostvari dobar rezultat. Ja lično nisam razmišljao koga nikako ne bih želeo, niti koga priželjkujem. Naše je da igramo kako znamo i umemo, da pokažemo igru kao u kvalifikacijama. Ako tako nastavimo, mislim da ćemo svakoga u grupi moći da prođemo.

Na istu temu Subotić dodaje:

- Mislim da su sve ekipe, koje se plasiraju na svetsko prvenstvo,  to i zaslužile. Neće biti lakih protivnika, a mislim da će odlučivati samo nijanse na pojedinim pozicijama. Neko će biti bolji u napadu, a neko drugi možda u odbrani. Za uspeh u sportu je potrebna sreća, a isto važi i za uspeh u žrebu. Najvažnije je da je ekipa u dobroj formi kada je najpotrebnije. Ako smo mi maksimalno spremni, tada nije bitno ko nam je protivnik.

Novi igrač u reprezentaciji Srbije je mladi napadač Crvene zvezde Dejan Lekić. O novajliji u ekipi Milijaš, kao bivši igrač Zvezde, kaže:

- Jako mi je drago što je došao napadač iz Crvene zvezde u reprezentaciju. Verujem da smo mu svi pomogli, a i on je normalan dečko koji je znao svaki savet da prihvati na najbolji mogući način. Iz treninga u trening se dokazuje i pokušava da ostane među nama. Kvalitetan je, vredi igrački i treba da ostane i pomogne nam. Za početak, mislim da se odlično snašao.

Pored nastupa u Belfastu, orlovi će igrati i u Londonu, 18. novembra. Protivnik je Južna Koreja. Žreb za dolazeće Svetsko prvenstvo održaće se 5. decembra u Kejptaunu.

Katarina Stojković
13.11. 2009.

Pogledajte još