Suspendovan Aleks Ferguson

BEOGRAD, 12. novembra 2009. (Beta) - Menadžer engleskog fudbalskog kluba Mančester junajted Aleks Ferguson (67) suspendovan je sa četiri utakmice i moraće da plati 20.000 funti, jer je kritikovao kondiciju sudije Alena Vajlija posle utakmice Premijer lige.

Kako se navodi na sajtu Bi-Bi-Sija (BBC), posle utakmice Mančester junajteda sa Sanderlendom 3. oktobra, koja je završena nerešeno 2:2, Ferguson je rekao Vajliju da nije dovoljno fizički spreman da vodi meč.

Kasnije se izvinio, ali ga je Fudbalski savez Enegleske suspendovao na dve utakmice u domaćem prvenstvu, ali i da će se preostale dve utakmice "aktivirati" do kraja sezone 2010-11, ako bude utvrđeno da je kriv za sličan prekršaj.

Fergusonu ovo nije prva kazna zbog kritikovanja sudija. U sezoni 2007/2008. bio je suspendovan na dve utakmice i platio je 5.000 funti zato što je vikao na sudiju Marka Klejtenburga za vreme meča sa Boltonom.

Prošle sezone bio je kažnjen sa dve utakmice i platio je 10.000 funti, jer je prigovarao sudiji Majku Dinu posle utakmicu sa Hilom.

Pogledajte još