Koraksu nagrada "Verica Barać"

Koraks je dobitnik nagrade Saveta koja se, kako je rekao potpredsednik te institucije Miroslav Milićević, dodeljuje istaknutim borcima za istinu i borbu protiv korupcije.

"Nisam siguran da karikatura može tako efektno, kao što neki novinari mogu, da pronađu ono što je bitno u ovoj temi, a to je borba protiv korupcije. Ja mogu, na neki način, da relaksiram ovo društvo, da spasim svoju dušu i kažem ono što mislim. Nemam cenzora i trudim se da budem samostalan u svom mišljenju, da gde god mogu kažem šta mislim. Svi znate priču o berberinu i caru Trojanu i onoj rupi koju je berberin iskopao i saopštio da car Trojan ima kozije uši. Mi takođe imamo Trojana, naš se trudi da te rupe, gde god nađe sumnjivu rupu, on je zatrpava. Takvih rupa, gde može da se kaže nešto važno i istinito je sve manje u ovom drustvu. Što se mene tiče, ja imam dve rupe, a to su list Danas i portal Slobodna Evropa, gde se svakodnevno derem u tu rupu i vičem da je car go i da su u cara Trojana kozije uši. Ja ne znam koliko će to da traje i da li će te rupe ostati u životu, ali ja ću se truditi da svakodnevno saopštavam da su u cara Trojana kozije uši. A vi vrlo dobro znate ko je naš car Trojan", rekao je Koraksić.

Nagrada Koraksu je dodeljena na konferenciji Agencije za borbu protiv korupcije, povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

U ime Agencije, direktorka Tatjana Babić novinarima je dodelila zahvalnice i poručila im da time Agencija želi još više da ih ohrabri da pišu slučajevima korupcije.

Zahvalnica je dodeljena novinarki Tanjuga Viktoriji Trifunović, novinarki RTS Dragani Sotirovski, novinaru Večernjih novosti Dragutinu Stevanoviću, novinarkama Danasa Lidiji Valtner i NIN-a Sandri Petrušić.

Izvor: N1

Pogledajte još