NEMILOSRDNO: Presudila majci SATAROM jer joj je stalno ZVOCALA I PRIGOVARALA

- To što vi zovete odbranom ja bih nazvala objašnjenjem kakav sam život vodila svih godina otkad sam se rodila, rekla je Teodora Viktorović (39), koja je satarom ubila majku Ljiljanu (62) i baku Ivanku (91) 2. marta ove godine u porodičnom stanu u beogradskom kvartu Vračar.

Na jučerašnjem ročištu opisala je užasna zlostavljanja koja je preživela od majke Ljiljane. Sitna, pogrbljena žena tihim je i usporenim glasom oko dva sata iznosila svoju odbranu.

- Kajem se, sanjam ih žive. Svesna sam svega što sam učinila, ali znam da ne mogu da vratim vreme. Uništila sam živote svoje familije, prijatelja i na kraju svoj. Možda bi sve bilo drugačije da ona, moja majka, nije započela svađu tog jutra. Noć pre toga nisam mogla da spavam, pa sam ujutru popila tablete “tolvon”, a popila sam i jednu ili dve table “rivotrila” (za depresivna i anksiozna stanja). Oko 7.30 ispratila sam muža i sina iz kuće, a onda je ćerka Aleks zaplakala. Otišla sam do kuhinje da joj spremim mleko. Mora da sam usput zalupila vratima i probudila majku. Čim je otvorila oči, počela je da viče, da vređa...

Rekla sam joj da sam došla detetu da spremim mleko, a ona mi je odgovorila “Šta me boli dupe za tvoje dete!” Tada sam ugledala na kuhinjskim elementima sataru za meso. Uzela sam je u ruke - bila je teška. Okrenula sam se i zakoračila prema majci. Poslednje čega se sećam bila je njena raščupana kosa i oči - rekla je Teodora Viktorović.

Ona je juče pred sudom tvrdila i da se ne seća samih ubistava jer je imala “crnu rupu” u sećanju, kakvu je imala i ranije kada je kombinovala alkohol i tablete.

Okrivljena je zatim prešla na opisivanje odrastanja u razorenoj porodici.

- Moje detinjstvo bilo je strašno. Živela sam sa babom i dedom, a kad sam imala četiri godine, videla sam kako mi je majka nožem izbola oca. Svako letovanje bilo je puno krvi, tuča, uvreda.

U jednoj svađi majka mi, pijana, stavlja nož pod grlo i preti da će me zaklati. Do 24. godine me redovno tukla: osećala sam se poniženo i nemoćno. Pretila mi je da će me izbaciti iz stana i da će me onda Cigani odvesti ispod mosta i... Pričala mi je da zamišlja moju sahranu - rekla je Teodora.

Nadlanu/Izvor: Blic

Pogledajte još