Osećam se kao nekad

PARIZ/BEOGRAD, 13. novembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković rekao je da se na terenu "konačno oseća kao nekada" i da je povratio staru formu.

Najbolji srpski teniser je u intervjuu francuskom dnevniku "Ekip" rekao da je u finalu turnira u Bazelu odigrao možda najbolji meč ove sezone. 

"Konačno se na terenu osećam kao pre i konačno sam ponovo u dobroj formi. U finalu Bazela (protiv prvog igrača sveta Rodžera Federera) odigrao sam možda svoj najbolji meč ove sezone" preneo je "Ekip" Đokovićeve reči.

"Rad sa Todom Martinom je počeo da daje rezultate. On će biti prisutan na mastersu u Londonu. Njegovi saveti su veoma korisni što se tiče kretanja na terenu i udaraca u trenucima tranzicije između napada i odbrane", objasnio je srpski reprezentativac.

"Bolja fizička kondicija je bez sumnje rezultat rada sa novim trenerom. Ta spremnost je sve važnija u modernom tenisu. Početkom godine imao sam mnogo mentalnih poteškoća i problema i oni su uticali na rezultate",

On je novinaru rekao da su problemi bili lične prirode, ali nije hteo da govori više o tome.

Treći teniser sveta danas igra četvrtfinale turnira u Parizu. Ovaj dnevnik napisao je da je Đoković "šarmirao publiku kada je na terenu izgovorio dve rečenice na francuskom jeziku".

Đoković je potvrdio da je ponovo u trci za drugo mesto na ATP listi i da mu je cilj da održi sadašnju formu i samopuzdanje, koje, kako je ocenio, "može da ispari posle samo jednog odigranog meča".

"Nadam se da ću ovog puta iskoristiti priliku i postati 'broj dva' i da neću upropastiti tu priliku kao prethodnih 17 puta", rekao je Đoković.

Pogledajte još