Divac za preraspodelu državnog novca za sport

NOVI SAD, 13. novembra 2009. (Beta) - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da država izdvaja mnogo novca za razvoj sporta, ali je ocenio da ta sredstva moraju bolje da se raspodele.

Divac je u razgovoru sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem u Novom Sadu rekao da država "pre svega, treba da podrži one sportiste koji su osvajali medalje na olimpijadama", ali i one koji imaju "realne izglede" da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Londonu.

"Potrebno je da se stvore uslovi za kontinuirani rad vrhunskih sportista, jer će samo tako moći da postižu vrhunske rezultate", kazao je Divac.

On je pozdravio najavu pokrajinske vlade da će rekonstruisati sportski kompleks na Letenci, na Fruškoj gori, jer je ona, kako je ocenio, "raj za sportiste".

Pajtić je rekao da Vojvodina ulaže mnogo u razvoj sporta i kod najmlađih generacija, jer je potrebno napraviti i obnoviti sportske terene, kako bi oni mogli da se bave sportom.

"O zdravom životu ne treba misliti samo kad dođe do pandemije novog gripa, nego uvek, svakoga dana, jer ćemo tako ujedno podići i kvalitet života", rekao je Pajtić.

Pogledajte još