NE ZNA ČIJE JE DETE: Devojčica (15) rodila bebu nakon što su je silovali otac i brat

Istraga treba sada da utvrdi da li je dete koje je devojčica rodila plod incestne veze s ocem ili bratom. Istraga je proširena i na ostatak porodice kako bi se utvrdilo da li je još neko od muških članova seksualno zlostavljao devojčicu, i da li su istu sudbinu doživele i njene dve sestre, javlja Dnevnik.ba.

Iz Okružnog tužiteljstva u Doboju su saopštili da je zatražen pritvor i za drugoosumnjičenog, a u međuvremenu je produžen pritvor za oca maloletnice, koji je iza rešetaka od 4. novembra. Devojčica je posle rođenja deteta prijavila policiji da je otac više puta silovao u poslednjih godinu dana, ali da nije smela nikome to da otkrije jer je pretio da će ubiti i nju i sebe.

Kada je saznala da je trudna, dugo je to krila od drugih, a čim je postalo očigledno da će da rodi, komšijama i rodbini je, na nagovor svog oca, govorila da ne zna ime muškarca s kojim je imala odnose.

U međuvremenu, ona je u septembru, mesec i po dana pre nego što će da rodi zdravo muško dete, zasnovala vanbračni odnos s jednim mladićem (20) iz susednog sela.

Inače, protiv oca do sada je podneseno više prijava zbog nasilničkog ponašanja i drugih kaznenih dela. Između ostalog, prijavljivan je i zato što je iz puške pucao na svog sina, a devedesetih godina bio je osumnjičen i za silovanje svastike. Komšije nisu imale lepo mišljenje o njemu nazivajući ga alkoholičarem i nasilnikom. U kući, osim njega i supruge, živelo je šestero dece, tri sina i tri ćerke, od kojih se jedna u međuvremenu udala i odselila.

Izvor: Kurir / dnevnik.ba

Pogledajte još