ŠTA NAS ČEKA U 2016 (III): PAKAO NA VIDIKU: Novi juriš izbeglica na Evropu, veliki rasni i verski sukobi

Boban prognozira da nas u 2016. očekuje nastavak velikih migracija stanovništva, što znači da će se ratni sukobi u našoj blizini intenzivirati. Zbog lošeg položaja planeta, u nekoliko navrata 2016. postojaće velika opsnost od neseća u saobraćaju. U tim periodima Boban ne preporučuje da se putuje, ako je to moguće. Oni koji moraju putovati neka obrate pažnju. Tokom naredne godine bićemo svedoci pojave ekstremizma i fanatizma koji će rezultirati verskim i rasnim sukobima.

Tokom 2016. nastaviće se ekspanzija migranata širom Evrope jer se ne očekuje smirivanje situacije na Bliskom istoku, naprotiv, postoje realne šanse da se sukobi prodube u martu i septembru 2016. kako u Ukrajini, tako i u Siriji, Iraku, Avganistanu, ali i u Jordanu. Sve ove zemlje će imati tendenciju podele svoje nekadašnje teritorije na dve ili više nezavisnih oblasti.

(old_image)

Bobana Vujovića možete pronaći na sledećim adresama:
- astroshop
- astroshop.rs

Ona planeta koja sve vreme stoji sa strane i čeka svoju šansu u 2016. je Saturn u Strelcu. On će praviti nezgodne aspekte sa Jupiterom u Devici i Neptunom u Ribama. Zbog ovih aspekata koji su počeli 2015. došlo je do rigoroznije kontrole na granicama i podizanjem fizičkih barijera. Ključna reč za Saturna je embargo, zabrana, kontrola, a znak Strelca predstavlja državnu granicu, zato će se nastaviti rigidnija kontrola na granicama Evrope, a postavljanje zidova i bodljikavih žica na granicama će biti trend i u narednoj godini. Uvodiće se jače kontrole i zabrane koje mogu ići do krajnjih granica tolerancije i trpeljivosti.

Strelac je znak putovanja, kako onih dobrovoljnih ( turističkih ili poslovnih), ali isto tako i onih prinudnih, kao što je to slučaj s migracijama stanovništva s ratom zahvaćenih područija. Zbog teških aspekata koji dolaze iz znaka Strelca, Device i Riba , tokom 2016. dolazi do povećanog straha i nepoverljivosti prema različitim verama. Kombinacija Urana i Plutona, kao i Saturna i Jupitera u 2016. Godini, ukazuje da će situacija biti otežana zbog ekstremnog Urana u Ovnu, verskog Neptuna u Ribama i Saturna u Strelcu i fanatizma Plutona u Jarcu.

Zbog ovakve kombinacije planeta u 2016. očekuje se da će doći do velokog verskog ekstremizma i nasilja među različitim religijama. Rešenost da se upotrebi veća vojna sila i moć kako bi se kontrolisala situacija je sasvim izvesna u godini kojom vlada planeta Mars. Sa druge srane Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu, kao duh iz boce, probudiće ekstremnu desničarsku struju na obe zaraćene strane.

Dakle, mogući su ozbiljni sukobi između lokalnog stanovništva i migranata, a izbeglička kriza će se preseliti i u 2017. godinu. Verski fanatizam i razne desničarske političke ideologije biće u usponu u narednoj godini.

Migranti će biti u izuzetno teškoj situaciji i svaki njihov korak ka intergarciji će biti teskoban i mučan. Vođeni besom zbog loših životnih uslova od 8. februara do 18. aprila 2016. oni će pokazati svoj bunt i bes, što će dodatno ujediniti lokalno stanovništvo protivu njih. Možemo očekivati prinudnu repatriaciju, povratak migranata iz zemlje porekla i suspenziju šengenskog sporazuma. Već sad krajem ove godine svedoci smo da stanovnici Evropske unije traže političke promene. Ukoliko one ne dođu na vreme, krajnji rok je negde oko sredine juna 2016, može se očekivati da će lokalno stanovištvo pokazati svoj bunt, bes i nepomirljivost ka došljacima. Mogući su ozbiljni konflikti između lokalnog stanovništva, migranata i policije. Dakle, ukoliko ne dođe do nekih bitnih promena u politici pretnji i zveckanju oružija, onda će ili u martu ili septembru 2016. doći do buđenja nekih mračnih sila iz prošlosti, koje kao posledicu mogu imati rat i razaranje s mnogobrojnim žrtvama.

Zbog burnih dešavanja tokom godine kontrola stanovništva će biti podignuta na viši stepen. Takođe, kontrola društvenih mreža i interneta biće maksimalno pooštrena u mnogim zemljama. Realno je očekivati da će doći do ograničene upotrebe određnih društvenih socijalnih mreža iz političkih razloga. Kritični datumi za putovanja i protok robe i ljudi su od 6. Do 26. januara, od 29. aprila do 23. maja, od 31. avgusta do 22. septembra i od 19. decembra 2016. do 7.januara 2017. U ove dane ne bi trebalo da se planiraju putovanja, jer može doći do problema kao što su zatvaranje granica, gubitak robe, dokumenata ili pasoša. Istovremeno ovo su periodi kad će doći i do velikih reformi u obrazovanju, naročito u visokoškolskim ustanovama. Upis na fakultete i dobijanje diplome akademskog građanina biće otežano zbog pooštravanja kriterijuma i jake selekcije tokom studiranja.

Pogledajte još