UKUS LIBANA U BEOGRADU: Master Chef Joe Barza sprema libanski fusion u restoranu Byblos

Chef Joe Barza je pionir libanske fusion kuhinje. Redefinisao je Libansku kuhinju, koristeći proizvode svoje domovine, uz moderan pristup i razvio sopstveni stil po kojem je prepoznatljiv u svetu, a cilj mu je da libansku kuhinju približi modernim internacionalnim trendovima u gastronomiji.

Libanska kuhinja je najpoznatija i najrafiniranija bliskoistočna kuhinja koja u savršenom balansu objedinjuje arome Mediterana i Orienta. Još jedna stvar kojom se ističe ova kuhinja je to što je izuzetno zdrava. Uobičajena mezza (kompletan obrok) sastoji se od 70 procenata povrća i koštunjavog voća i 30 procenata mesa ili ribe, sve je začinjeno maslinovim uljem, limunom i začinskim biljem.

Chef Joe Barza u Beograd dolazi kao prijatelj restorana Byblos čiji je meni već osmislio tokom njegove prethodne posete Beogradu. Novi meni će biti još zanimljiviji od prethodnog, sa svim gastronomskim novinama i osobenostima koje Master Chef Joe Barza kreira. U utorak, 22.12.2015., za prijatelje, goste i medije Joe Barza će izvesti svoje čarolije u kuhinji restorana Byblos sa početkom u 20h.

Pogledajte još