NOVI ŽIVOT OTPISANIH: Kultna serija stiže u pozorište

U ulogama beogradskih ilegalaca Tihog, Prleta, Mrkija, Joce, Marije i Seke, kao i čuvenog Krigera, koje su svojevremeno u zvezde digle Dragana Nikolića, Voju Brajovića, Aleksandra Berčeka, Zlatu Numanagić, Zlatu Petković, Pavla Vuisića i Stevu Žigona, videćemo neke nove mlade glumce koji će biti odabrani na velikom kastingu.

- Nekoliko godina razmišljam o mjuziklu zasnovanom na kultnoj seriji „Otpisani“. Serija zaslužuje da dobije rimejk i da se prikaže šta ona predstavlja danas. Genijalna muzika Milivoja Miće Markovića treba ponovo da se čuje. Uvodna tema je postala hit za sebe - kaže Mihajlović, mada još ne može da otkrije na kojoj će se sceni igrati predstava, ali su njeni producenti Belef i Smederevski letnji festival.

Voja Brajović naći će se ovoga puta u ulozi supervizora ovog projekta, a mjuzikl "Otpisani" biće prikazan u duhu rokenrola.

Serije „Otpisani“ i „Povratak otpisanih“ snimane su 1974. i 1977. godine u produkciji televizije Beograd i prate život ilegalaca u okupiranom Beogradu tokom Drugog svetskog rata.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još