BEOGRAD BEZ DUŠE: Vesna i njen pas vodič Astor žrtve torture sugrađana!

Nestorović je u svojoj ispovesti navela da je 20. decembra ispred svoje kuće na stazi za slepe, umalo pregažena automobilom.

Kako je ispričala za volanom i suvozač su bile žene, koje su počele da je automobilom guraju sa staze, a potom je suvozačica izašla iz automobila i u prvom navratu nasrnula fizički na nju.

-Probala sam da joj objasnim da je Astor pas vodič i da je moja obaveza da zaštitim i psa i sebe, a da su one na stazi za slepe i da im auto i dalje tu stoji, suvozačica mi nje dozvolila da krenem napred i nasrnula je fizički i drugi put na mene.- navodi Nestorović.

Loše iskustvo je, kako dodaje, doživela i u tramvaju.

-Na stanici smo lepo ušli ali nakon dve stanice se vozačica odjednom na stanici obratila meni i Asaoru i rekla da "moramo da napustimo vozilo". Objasnila sam joj da neću izaći jer je to pas vodič i da je vidno obeležen i da pozove dispičara. -ističe Nestovrović.

Kako je rekla, ljudi u previozu su reagovali i ona i pas su ostali u vozilu.

Međutim u drugom tramvaju mlađi čovek, za kojeg je potom ustanovila da je vozač viknuo: "Ti sa tim psom, ne možeš uvozilo, izađi napolje".

-Zamolila sam ga da uđe u vozilo da bi mu dala legitimacije i za mene kao osobu sa invaliditetom i za Astora koji nosi međunarodne oznake i dokumenta za psa vodiča slepih, dijalog, ali verbalno nasilje nije prestalo. Objašnjavala sam da je usvojen zakon i da smo obavestili i JP GSP Beograd, i onda je nakon razgovora koji su čuli putnici odjednom krenuo da ulazi u svoju kabinu. - navela je.

Prema njenim rečima, pošto je tražila da joj se izvini i da kaže ne broj tramvaja već garažni broj, uz vređanje, koje se nastavilodobila je odgovor "Ti znaš da je tramvaj broj 10, a to onda znači da nisi slepa i kako si ušla ovde?", stoji u saopštenju saveza Beli štap.

Slična nasilja Nestorović doživljava i u JP Pošte Srbije, jer joj u tri pošte nisu dali da uđe, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Životinje .rs

Pogledajte još