ANALNI SEKS: Ovih 5 stvari morate znati

1. Analna penetracija je najmanje uprotrebljavani oblik analnog seksa

Postoji mnogo načina da se priušte analni užitci! Najčešće se praktikuje milovanje analnog otvora prilikom mastrubacije, oralnog i vaginalnog seksa. Neki ljudi uživaju osećajući prst, dok drugi više vole analne čepiće!.

2. Analni seks nije bolan ako se izvodi pravilno

Budući da anus ima u sebi ogroman broj završetaka živaca, zbog nepravilnog postupanja može biti i izvor boli, a s pravim odnosom pruža velike užitke. Kada dođe do penetracije, analni se mišići skupljaju kao da se boje prodora. Bol će se pojaviti ako partneri ne pričekaju na opuštanje tih mišića, pri čemu će i penetracija uz pravu mjeru lubrikanta biti potpuno bezbolna. Opuštanju mišića doprineće i fizičko opuštanje dodirom, milovanjem i masažom.

3. U analnom seksu možete početi uživati i ako je u prošlosti uvek bio neugodan

Sama želja za izvođenjem analnog seksa nije nužno garancija za užitke. Hronična napetost anusa najčešći je razlog za neugodnosti tokom analnog seksa (hemeroidi, zatvor). Napetost se može otkloniti i tako što čete malo bolje upoznati anus. Najidealnija mogućnost za to je tokom tuširanja odnosno kupanja u kadi tokom masturbacije, kada je telo potpuno opušteno. I duboko disanje može opustiti analne mišiće. Kada se pojedinac nauči opustiti analne mišiće, i sam analni seks postane potpuno bezbolan.

4. Anus okružuju dva mišića zatvarača, koji deluju potpuno nezavisno jedan od drugog

Anus okružuje spoljni mišić zatvarač, što ga pojedinac samovoljno može opustiti i napeti i unutarnji mišić zatvarač, kojim upravlja podsvesni sistem telesnih reakcija. Onaj koji vodi računa o otkucajima srca i reaguje na stres. Taj se mišić opusti tek kada se naše telo potpuno prepusti analnom seksu.

5. Analna stimulacija pruža mnoge vrste užitaka

Analni užici mogu biti psihički ili fizički. Kod muškaraca izvor užitaka može biti pritisak na prostatu, bilo da je reč o masaži prstom, upotrebi vibratora ili kod homoseksualnih odnosa o penetraciji penisom. Kod psihičkih užitaka reč je pre svega o uznemiravajućem osećaju obavljanja perverznog čina koji je još uvijek prožet mnogim tabuima, što neke snažno uzbuđuje.

nadlanu.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.