SOČNA TAJNA ATELJEA I ZORANA RADMILOVIĆA: Kako je Mira Banjac dobila nadimak

Tokom jedne jutarnje sesije uz kafu i čašicu nečega (ne bi bilo lepo da vam otkrivam sve), otkrila mi je kako je dobila nadimak Drug Banjac.

- Zoran (Radmilović prim. aut.) bio je duša od čoveka. Bilo je dana kad je bio zatvoren i težak, ali obično je bio kolovođa glumačke bande Ateljea. Jednom smo gostovali u Zagrebu s nekom predstavom, ne sećam se više s kojom. On je po običaju okupio društvo oko sebe. Sa Taškom Načićem, Milutinom Butkovićem, Aljošom Vučkovićem, Borom Todorovićem i drugima zauzeo je poziciju za šankom. To je bilo pravilo glumaca Ateljea.

(old_image)

Pred svako putovanje, dolazili su na aerodrom dva sata ranije kako bi imali vremena da okvase grlo. Meni nije bilo do zajebancije tog dana. Zavukla sam se u neki ugao aerodroma i sela. Bila mi je potrebna samoća. “Moli se Drug Banjac da se hitno javi za šank”, čulo se sa zvaničnog aerodromskog razglasa. Odmah sam prepoznala Zoranov glas. Ponovio je poruku dva puta. Kud ću, šta ću, uzela sam svoje stvari i otišla za šank. Tako sam dobila nadimak drug Banjac - objasnila mi je Mira.

B. Jakić

Pogledajte još