TEMPERATURNA KLACKALICA: Gde nas danas čeka zima, a gde sunce

Sa druge strane, u brdsko-planinskim predelima biti će sunčano i toplo, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar će biti slab, na istoku i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od -3 do 4, najviša od 6 do 13 stepeni, u mestima s maglom hladnije.

U Beogradu će biti oblačno, u nižim delovima grada veći deo dana maglovito. Vetar će biti slab, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se oko 4, na širem području grada oko 0 stepni, najviša biće oko 8 stepeni.

U Srbiji će do srede biti stabilno i suvo. Ujutru se očekuje mestimično magla ili niska oblačnost, koja će se po kotlinama, dolinama i u nižim predelima zadržati i veći deo dana. U brdsko-planinskim predelima očekuje se pretežno sunčano. Od srede biće oblačno i hladnije, ponegde sa slabim snegom i pojačanim jugoistočnim vetrom.

U Beogradu će do srede biti stabilno i suvo uz duže zadržavanje magle i niske oblačnosti, naročito u nižim delovima grada. Od srede očekuje se oblačno i hladnije uz pojačan jugoistočni vetar i moguć slab sneg.

Osobama s respiratornim i kardiovaskularnim tegobama se savetuje oprez usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, neraspoloženja i glavobolјe.

Izvor: b92.net

Pogledajte još