Krajem dana konačni izborni rezultati

PRIŠTINA, 16. novembra 2009. (Beta) - Centralna izborna komisija Kosova oko četiri časa ujutru objavila je preliminarne rezultate lokalnih izbora u devet, uglavnom manjih opština.

Prema tim rezultatima, u opštini Klina vodi kandidat iz Demokratske partije Kosova dok je na drugom mestu kandidat Alijanse za budućnost Kosova. Njih dvojica će se najverovatnije za mesto predsednika te opštine boriti u drugom krugu glasanja. U opštini Štimlje najviše glasova je osvojio kandidat DPK-a, dok je na drugom mestu kandidat Demokratskog saveza Kosova.

U novoformiranoj opštini Junik najviše glasova dobio je kandidat AZBK-a, a sledeći je kandidat DSK-a. U Đeneral Jankoviću najviše glasova je dobio jedan nezavisni kandidiat, a na drugom je mestu predstavnik DPK-a. U novoformiranoj opštini Ranilug najviše glasova osvojio je Dragimir Mikić (397 glasova), dok je u opštini Leposavić kandidat za predsednika Ardita Hasani dobila najviše glasova - 30.

Predsednica CIK-a Nestrin Ljušta rekla je da su ovo preliminarni rezultati, a da će konačni rezultati opštinskih izbora na Kosovu biti poznati oko 19 časova.

Pogledajte još